window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-SP2STWB6JM');
Laden Evenementen

Deze module is gebaseerd op het boek ‘Tocht naar de Noordpool van Jan Leyssens en Joachim Sneyers.

Het verhaal
Begin twintigste eeuw. Roald Amundsen is van plan om naar het meest noordelijke punt van de aardbol te reizen. Dat doet hij niet met een zeeschip, wel met een luchtschip. Maar hoe werkt zo’n luchtschip? En is het wel zo makkelijk om daarmee door de koude lucht te vliegen? Uiteindelijk werd Roald de eerste mens ooit die de beide polen bereikte, maar daar ging een verhaal vol hete lucht, schapen en ijs scheppen aan vooraf …

Inhoud van de drie workshops
Je onderzoekt de eigenschappen van lucht en warmte, je maakt een hovercraft aan de hand van een stappenplan en je maakte een zelfrijdende auto op lucht.
Je ontwerpt en realiseert een luchtschip.
Je onderzoekt de verplaatsing van lucht door drones, je bestuurt een drone en bouwt een drone-parcours.

Prijs:
€ 45 (inbegrepen: 3 workshops, alle verbruiksmaterialen, je afgewerkte producten neem je mee naar huis, kinderboek ‘Tocht naar de Noordpool’ t.w.v. € 15,95)

Locatie:
Educatief centrum Willewete
Herkenrodeabdij 4b
3511 Hasselt

Doelgroep:
8-12 jaar

Toonmoment voor de ouders
Op de laatste workshop van de module zijn (groot)ouders, broertjes en zusjes welkom op het toonmoment. Tijdens het laatste half uurtje van de workshop vertellen, tonen en demonstreren de kinderen wat ze allemaal hebben gemaakt en geleerd tijdens de drie workshops.

Inschrijven:
info@willewete.be