window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-SP2STWB6JM');
Laden Evenementen

Tijdens deze halfdaagse opleiding introduceren we leerkrachten aan de basisprincipes van programmeren met behulp van Scratch en de Codey Rocky-robot van Makeblock. We beginnen met een overzicht van Scratch, een visuele programmeertaal die ideaal is voor beginners. Leerkrachten leren hoe ze eenvoudige interactieve verhalen, games en animaties kunnen maken door blokken code te slepen en neer te zetten. Deze eerste sessie legt de basis voor het begrip van logische structuren en algoritmisch denken, essentiële vaardigheden voor het programmeren.

In het tweede deel van de opleiding richten we ons op de Codey Rocky-robot. Deze robot biedt een praktische en speelse manier om de concepten uit Scratch toe te passen in een fysieke omgeving. Leerkrachten krijgen de kans om de robot te programmeren om verschillende taken uit te voeren, zoals bewegen, licht- en geluidseffecten creëren, en reageren op sensoren. Door hands-on activiteiten ervaren de leerkrachten zelf hoe eenvoudig en leuk het is om met Codey Rocky te werken, en hoe ze deze technologie kunnen integreren in hun eigen lessen.

Wij voorzien alle materialen die je bovendien na afloop van de training kan uitlenen. Dit stelt leerkrachten in staat om wat ze hebben geleerd direct toe te passen in hun klaslokalen. Bovendien krijgen ze toegang tot aanvullende bronnen en ondersteuning, zodat ze zich zelfverzekerd voelen in het lesgeven van deze nieuwe vaardigheden aan hun leerlingen. Deze opleiding biedt een complete basis in programmeren, met praktische toepassingen die inspireren en motiveren.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Programmeren met Scratch en Codey Rockey
Programmeren met Scratch en Codey Rockey
30,00
20 beschikbaar