window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-SP2STWB6JM');
Laden Evenementen

Kijk jij graag naar de wereld om je heen en vraag je je af waarom dingen zijn zoals ze zijn? En wat je er allemaal mee zou kunnen doen? Hou je van experimenteren? Dan is dit STEM-kamp echt iets voor jou. We dagen jou uit om te dromen, durven, denken én doen vertrekkende vanuit het boeiende boek ‘Op missie naar de zeebodem’. Dit boek werd verkozen tot beste STEM-boek door de National Science Teachers Association.

Bij de start van het kamp is jeugdauteur Jan Leyssens aanwezig. Hij brengt het boeiende verhaal over hoe twee onderzoekers, William Beebe en Otis Barton, in hun Bathysfeer kruipen, een grote stalen bol waarmee ze de diepzee gaan verkennen. Hoe kwamen zij tot die bijzondere uitvinding? En wat vonden ze daar, diep in de zee?

Na het verhaal ga je zelf aan de slag met water! Je bouwt je eigen onderwaterwereld en maakt onderwaterdieren, je maakt een waterrad en een bellenblazer, je monteert een boot, ontwerpt een duikboot en doet tal van waterproefjes.

Dit kamp wordt georganiseerd door Willewete in samenwerking met PXL STEM-academy en met jeugdauteur Jan Leyssens.

Voor wie
van 8 tot 12 jaar

Wanneer
Van maandag 11 april tot en met woensdag 13 april 2022
telkens van 9.00 tot 16.00 uur

Waar
Willewete educatief centrum
Abdijsite Herkenrode
Herkenrodeabdij 4b
3511 Hasselt

Prijs
€ 90 ( Inclusief dagelijks tussendoortje én een boek uit de Wonderwaar reeks naar keuze)

Voor meer info kunt u mailen naar info@willewete.be of bellen naar 011 26 99 51